VG Visie

Van een lokale speler via de corporate grootmachten naar regionaal ondernemerschap!


Evert Breeman en Ernst Offerein leerden elkaar bijna 10 jaar geleden kennen op de lokale Zwolse vastgoedmarkt bij achtereenvolgens KroeseTempert Bedrijfsmakelaars en Rodenburg Bedrijfsmakelaars. Dat was het begin van een lange periode van concurrentie op de regionale markt. Vanuit deze posities heeft Breeman zijn loopbaan voortgezet bij CBRE en Offerein heeft de horizon verbreed bij Cushman & Wakefield.

Gedurende deze stappen is de concurrentie altijd gebleven maar ook een goede vriendschap ontstaan. Vanuit een gezamenlijke wens om breed te kunnen en mogen opereren in de lokale- en landelijke markt lonkte het ondernemerschap. Daarom besloot het tweetal te midden van de covid-periode de arbeidscontracten op te zeggen en gezamenlijk het avontuur aan te gaan.

Oostas Makelaars is geboren.

De ontbrekende schakel tussen lokaal (regio Zwolle) en marktpartijen vanuit overige delen van het land. De kracht van Oostas Makelaars zit hem met name in het combineren van de praktische mentaliteit en een sterk lokaal netwerk vanuit de voormalige lokale werkgevers, met de kwaliteitsstandaard, ervarenheid in complexe processen en (inter)nationale contacten vanuit CBRE en Cushman en Wakefield.  

“Onze opdrachtgevers zijn uiteenlopende partijen van (inter)nationale beleggers tot particuliere eigenaren. Elke opdrachtgever met zijn eigen vraagstukken welke wij vertalen naar toekomstgerichte maar ook pragmatische oplossingen. Dit doen wij samen met diverse partners omdat ook wij niet alle kennis in huis hebben’’.

Het ondernemerschap zit er bij beide heren van huis uit in. Het starten van een eigen bedrijf begint bij het ophalen van de eerste opdrachten. De eerste opdracht is binnen gehaald met de nog natte inkt op papier van de Kamer van Koophandel. Een belangrijke opdracht, verhuur van het grootste kantorencomplex van Zwolle: De IJsseltoren, met als opdrachtgever: BNP Paribas Real Estate.

De bevestiging van deze sprong volgt als er meerdere opdrachten binnen komen en diverse transacties met succes afgerond worden. Daarmee kan er ook kritisch gekeken worden op welke markt er gericht wordt: leasing van kantoren en bedrijfsmatige vastgoed in de regio Zwolle én de aan- en verkoop van beleggingen en bedrijfsgronden door heel Nederland.

Ambitie naar de toekomst
Groeien is geen doel op zichzelf, wij willen graag de unieke speler in de markt blijven welke zich bezig houdt met het spreekwoordelijke ‘speervissen’. En niet een brede fuik uitzetten en afwachten tot de vissen erin zwemmen. M.a.w. doelgerichte acties uitzetten en een actieve benadering behouden.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring